de natuurlijke bron van vitamine C

De kersensoort acerola is onze beste natuurlijke bron van vitamine C.  Zij heeft van alle ons bekende vruchten het hoogste vitamine C-gehalte (28 keer zoveel als bijvoorbeeld de sinaasappel).  Acerola is tegenwoordig in capsule-vorm verkrijgbaar.

Het in water oplosbare vitamine C ondersteunt en stimuleert een hele serie biologische processen in ons lichaam.  Het is betrokken bij de stofwisseling van het bindweefsel en bij de vorming van de collagene huidvezels.  Het stimuleert de afweermechanismen, neutraliseert vrije radikalen en het bevordert de vorming van rode bloedlichaampjes en de opname van ijzer.  Vitamine C is noodzakelijk voor een groot aantal enzymatische stofwisselingsprocessen in het lichaam.

Een vitamine C-tekort kan leiden tot de volgende deficiëntieverschijnselen: vermoeidheid, hogere vatbaarheid voor infektieziekten en een afnemend lichamelijk en geestelijk prestatievermogen.  Vooral kinderen in de groeiperiode en oudere mensen dienen hun vitamine C-huishouding goed in de gaten te houden.

De geringe opslagmogelijkheden van vitamine C in ons lichaam maken een dagelijkse opname van vitamine C noodzakelijk voor een goed verloop van de algehele stofwisseling.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2007 www.4natur.com - De inhoud van deze website is alleen ter informatie en is niet bedoeld tot vervanging van het advies van uw eigen doctor of andere medische deskundigen. De inhoud is gebaseerd op zowel wetenschappelijke studies als ook op traditionele gebruiken en ervaringen welke niet wetenschappelijk gegrond zijn. U dient deze informatie niet te gebruiken voor het stellen van een diagnose noch voor het behandelen van gezondheidsproblemen of ziektes.

Acerola
Print
deutsch english español dutch